DIY Heminredning

Piffa till bostaden och förbered för höstmys. Känner du för att uppgradera inredningen i din bostad, eller är du sugen på att ge din bostad en personlig touch? Det finns inget mer effektivt sätt att få just det du söker efter än att göra det själv. Allt från att måla väggar och skåpluckor, till att klä om möbler i en ny härlig färg. Att skapa ett personligt hem behöver inte kosta skjortan. Med lite planering och kreativitet kan du enkelt förvandla ditt hem och ge det en personlig touch.

DIY (Do it yourself)-trenden är stor och här för att stanna. Det innebär helt enkelt att du gör allt själv. Med enkla tips och tricks kan du förvandla ditt hem till något unikt. Billigt, kreativt och framför allt personligt. Vi har några mycket simpla och bra DIY-tips på hur du enkelt kan uppgradera hemmet. Det första tipset är att måla om. Det kan vara hela hemmet, ett rum, en fondvägg, skåpluckor eller en möbel. Det andra är att klä om möbler och det tredje är att använda personliga fotografier för att sätta en personlig prägel.

Måla om hemma

Att måla om är varken svårt eller dyrt. Däremot är det oftast roligt att både måla och välja färg. Få saker kan ge ett hem ett lyft som att måla om. Antingen förstärker du nuvarande färgen (gäller framför allt om du har vita väggar som lätt blir grådaskiga) eller så väljer du en helt ny färg och målar om. Inget är för stort eller för litet och ommålningen kan röra hela hemmet, ett rum, en fondvägg, skåpluckor eller en möbel. Välj färger du gillar och provmåla på en liten yta först, sen är det bara att sätta igång.

Klä om möbler

Klä om möblerÄr du trött på soffan, fåtöljen eller stolsdynorna? Att klä om möbler behöver inte vara så svårt som du kanske kan tro. Välj ett passande tyg och sätt igång. Om du har tillgång till symaskin så underlättar det, men för vissa möbler så räcker det med hammare och spik (exempelvis på. vissa stolsdynor). Att sy kuddfodral och överkast i en härlig färg kan också ha stor positiv påverkan på inredningen. Testa gärna med att sy en liten inredningsdetalj, till exempel en kudde, i materialet du valt för att se om det passar med resten av inredningen.

Använd dina egna fotografier

Få saker är så personliga som fotografier. Tyvärr hamnar de ofta på en hårddisk, i datorn, i molnet eller i telefonen. De flesta av oss har en stor mängd fotografier som vi kan använda på ett bättre sätt. Varför inte välja ut några favoriter, skriva ut dem och köpa fina ramar till dem? Att skapa en tavelvägg med fotografier skapar både en hemtrevlig och familjär känsla. Du kan även ha olika teman, till exempel framkalla bilder från exotiska resor du varit på eller olika fotografier från en plats eller personer som betyder mycket. Fotografier gör det alltid personligt!