Hur inreder man ett kontor för bästa effekt?

Det finns många knep du kan ta till för att skapa en arbetsplats som både är trivsam och som främjar kreativitet och produktivitet. Det kan handla om allt från hur du använder ytorna och vilka färger du använder till hur organiserat och rent det är. Det gäller både för dig som vill piffa upp din hörna, och för kontoret som helhet.

Hur som helst så ska vi nu gå igenom några tips om hur du kan inreda kontoret!

Inred ett Funktionellt & Snyggt Kontor

För det första så bör du tänka på belysningen. Är det för mörkt blir folk trötta. Helst av allt så vill du använda mycket dagsljus om det är möjligt. Sen får du helt enkelt ha bra belysning i de områden som inte nås lika bra av det naturliga ljuset. På vintern har vi ju dessutom betydligt mindre naturligt ljus, så då blir det extra viktigt att ha proper belysning.

Färger spelar också en viktig roll. En ljus färg på väggarna hjälper till exempel till att göra det ljusare i rummet. Men du kan även tänka på färgteman på själva inredningen. Det sägs att olika färger har olika påverkan på vårt psyke. Röd sägs främja energi och aktivitet. Gul ska vara inspirerande. Blått är avslappnande. Grönt signalerar bland annat kreativitet och utveckling. Vitt känns rent, osv.

Så du kan välja olika färgkombinationer beroende på vilket syfte utrymmet har. En balans är dock aldrig fel.

När du inreder kontoret så är det smart att tänka på funktion och produktivitet. Du kan till exempel se till att saker som skrivare eller kopiator står lättillgängligt. Du kan använda mattor för att markera olika avdelningar, och/eller rumsavdelare för att separera arbetsutrymmen. Det är också bra att skapa plats genom att förvara papper och pärmar vertikalt, på ett snyggt sätt. Och undvik oreda, det drar ned på produktiviteten.

Det är också trevligt att inreda med växter. Det är snyggt och det förbättrar luften i kontoret. Införskaffa även konst, som tavlor och kanske någon skulptur, då det gör platsen mer intressant, och kan dessutom stimulera nya idéer.

En annan sak som också är väldigt viktig är entrén. Det är det första folk ser när de kommer dit. Det sätter tonen direkt för både anställda och kunder.

Ha Städat På Kontoret

Det bästa är att hyra en städfirma till regelbunden städning. De vet vad de gör och har ofta ett fördelaktigt pris. Ta dig tid och läs mer om kontorsstädning för information om priser och hur det fungerar.

Att ha rent och städat på ett kontor är extremt viktigt. Det gör de anställda nöjdare, och höjer moralen. Det är också viktigt från ett kundperspektiv. Vi vill ju inte att potentiella kunder kommer in och får se ett ostädat kontor. Om du inte sköter ditt eget kontor kan kunden tvivla på om du sköter ditt jobb. Det är också bättre för luftkvalitén, och därmed hälsa och prestanda bland de anställda.

Det är dock viktigt att det städas på rätt sätt. På expressens hemsida så tydliggör de att städning med för mycket kemikalier inte är bra för varken människor eller byggnader.

Det finns många saker att tänka på när man inreder ett kontor. Men det kan göra en enorm skillnad för företaget. Börja med en sak i taget så är du snart där!